Preskoči veze

POVIJEST

Otok Iž

Otok Iž

DOBRODOŠLI U VELI IŽ!

Želite provesti odmor daleko od buke automobila, izvan vreve velikih turističkih središta, u potpunom miru i tišini… Želite uživati u mirisima čistog mora, okusima smokava i maslina, osluškujući tišinu koju tek povremeno prošara šum vala i cika galeba… Uz čašu domaćeg vina, svježu, netom ulovljenu ribu i maslinovo ulje. Dobrodošli u Veli Iž!

Otok Iž smjestio se u srcu Dalmacije. Netaknuti je biser zadarskog arhipelaga, jedan od 18 otoka na pragu Nacionalnog parka Kornati, 12 milja udaljen od Zadra. Na otoku tijekom godine živi 700 ljudi. Maslinarstvo, ribarstvo i pomorstvo glavne su djelatnosti malobrojnih stanovnika. Cijeli je otok prošaran šetnicama koje vijugaju kroz zelene oaze samoniklog ljekovitog bilja. Ovaj zeleni raj broji oko 70.000 stabala maslina i stotine vrsta samoniklog ljekovitog bilja!!!

Na otoku su dva veća naselja, Veli i Mali Iž. Apartmani ‘Villa Maria’ u središnjem su mjestu, Veli Iž, i udaljeni su samo 75 metara od mora.

Za 25 minuta možete se popeti na najviše brdo – Korinjak (168 m) s kojeg puca prekrasan pogled na sve strane svijeta, a posebno je lijepo ovdje doživjeti izlaske i zalaske sunca.

Rezerviraj
IMG_6125
DODATNA PONUDA

Istražite obližnji otok Rutnjak s našim sea kayacima

U ponudi Villa Marie imamo i nekoliko sea kayaka, dvosjeda (jednim se može voziti 2 odrasle osobe i 1 dijete). Kajaci su lagani za upravljanje i sigurni. Ukoliko se netko boji dubine osigurali smo “life jacket”, također i za djecu. Za 10-15 minuta laganog veslanja stići ćete do otočića Rutnjaka preko puta Velog Iža – idealnog mjesta za potpuni, mirni odmor u čistoj prirodi, samo vi i nigdje nikoga. Ok, možda još pokoji Robinzon poput vas, no nećete ga ni primjetiti. Uživajte u božanstvu potpunog mira i čiste, netaknute prirode!

OSTALE PONUDE NA OTOKU

Otok Iž - hrvatski otok s najviše sunčanih dana u godini

Iž je hrvatski otok s najviše sunčanih dana u godini. More je kristalno bistro i ne trebate dugo hodati do plaže - plaže se nalaze duž cijelog mjesta Veli Iž - možete zastati i okupati se gdje god poželite. Gradska plaža prilagođena je obitelji s djecom, dok će turisti željni mira uživati u usamljenim plažama i uvalama, smještenima samo 10-tak minuta hoda od 'Ville Maria'.
Na Ižu je svaki trenutak ispunjen bezbrojnim mogućnostima. Ovdje možete biti stalno u pokretu, i sve je na dohvat ruke. Automobil u Velom Ižu ne trebate paliti, jer za 5 minuta šetnje uz more stići ćete gdje god da krenete!! Pažnja - na Ižu ne postoji bankomat! 🙂
Suvremeno opremljena marina, teniska igrališta, konobe s ribljim specijalitetima i domaćom hranom te dućani sa svježim voćem i povrćem dio su ponude modernim nomadima u potrazi za mirom i užitkom samoće.
Više informacija o izletima, sportu i rekreaciji na Ižu možete pročitati ovdje.
Info o gastronomiji i ponudi restorana u Velom Ižu ovdje.

Povratak na vrh stranice
hr