Preskoči veze

OBITELJ STRGAČIĆ

O nama

naša prića

Povijest

Villa Maria pažljivo je građena, a posebnu smo pozornost obratili na ekološki održivu komponentu. Tako smo prva kuća na Ižu koja cjelokupnu energiju crpi preko solarnih ploča na krovu kuće.

Razmišljajući o očuvanju ekosustava i racionalizaciji vode (Iž nema vodovod – voda stiže s kopna brodom) izgradili smo vlastito crpilište vode, to je boćata voda koju koristimo za ispiranje sanitarija. Za kuhanje i tuširanje koristimo kišnicu iz vlastite cisterne, kapaciteta 10.000 litara.

Read the Story
Iskustvo i povjerenje

Vaš domaćin

+

Anthony Tony Strgacic


Domaćin

Anthony Tony Strgacic  je ljepote rodnog Iža poželio je podijeliti s drugima, i tako su 2006. godine izgrađeni apartmani ‘Villa Maria’ koji će svakom gostu pružiti nezaboravan odmor i uživanje u čistim mirisima, bojama i okusima srca sjeverne Dalmacije.

Villa Maria

Iskustvo i povjerenje

Book online
upoznajmo vlasnike

OBITELJ STRGAČIĆ

Obitelj Strgačić Vaš je domaćin. Anthony Tony Strgacic 41 godinu živio je u Americi, u New Yorku i Los Angelesu, i proputovao je svijet više puta. Živio je na Havajima, u Južnom Pacifiku, otkrio je mnoga lijepa mjesta na svijetu – no srce ga je uvijek najviše vuklo u Veli Iž, gdje su njegovi preci živjeli unazad više od 600 godina. Ljepote Iža poželio je podijeliti s drugima, i tako su 2006. godine izgrađeni apartmani ‘Villa Maria’ koji će svakom gostu pružiti nezaboravan odmor i uživanje u čistim mirisima, bojama i okusima srca sjeverne Dalmacije.

Domaćin Tony i supruga Tanja iz Amerike su se vratili 2014. godine, a 2016. rodio im se sinčić Val. Sada ljeti žive u Velom Ižu, a zimi u Zagrebu.

Read the Story
naša pozicija

lokacija

Villa Maria je od trajetnog pristaništa udaljena tek nekoliko minuta hoda. Smještena na lagano povišenom mjestu pogled iz nje obuhvaća čitav Veli Iž i luku.

Read the Story
Povratak na vrh stranice
hr